Erdoğan 'Çırağa müjde' sloganına sinirlendi: 'Bu sadakati bozmayın'

Erdoğan'ın Konya mitingi öncesinde birçok staj ve çıraklık sigortası mağduru gözaltına alındı. Mitinge girmeyi başaran mağdurların sloganıysa Erdoğan'ı öfkelendirdi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Konya’da düzenlediği mitinge giden staj ve çıraklık sigortası mağdurları, miting başlamadan gözaltına alındıklarını duyurdu. Antalya'dan Konya'ya giden staj ve çıraklık mağdurları ise mitingde, "Çırağa müjde" sloganları attı. Erdoğan mağdurlara, "Çırağa müjde olmaz, kalfaya, ustaya müjde olur, bu tür adımlar yanlış adımlar" diye seslendi. 

AKP'nin Konya mitingine katılmak isteyen staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının güvenlik denetiminde alana girişlerine izin verilmezken Antalya'dan giden mağdurlar mitingde, "Çırağa müjde" sloganları attı. Erdoğan mağdurlara, "Arkadaşlar çırağa müjde olmaz, kalfaya, ustaya müjde olur. Onun için de bu tür adımlar yanlış adımlar. Konya'ya, Konyalıya sadakat! Ve siz bu sadakati bozmayın. Sen bizi dinle. Sen bizi dinle" diye seslendi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun sosyal medya hesabından, üyelerin gözaltına alındığı şu açıklamayla duyuruldu:

“Konya Derneği yönetici ve üyelerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine katılmak üzere miting alanına gittiler. Hiçbir şey yapmadıkları halde kapıda güvenlik uygulamasında alana girişlerine izin verilmedi. Akabinde dernek başkanımız ve arkadaşlarımız gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüler. Sebepsiz yere yapılan bu uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

'Rahatsız etmeye devam edeceğiz'

Gözaltına alınan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Konya Şube Başkanı İmdat Yürük de, “Kimliklerimizi topladılar GBT'lerimizi sorguluyorlar. Duruma göre içeri alınıp alınmayacağımız belli değil. Ama ne olursa olsun biz bu davaya başımızı koyduk. Çıkarana rahatsız etmeye devam edeceğiz. Biz asla devletimize, bayrağımıza, ülkemize hiçbir şekilde kötü propaganda slogan atmadık. Biz demokratik yoldan haklarımızı aramaya devam edeceğiz” diye konuştu.