AKP'li belediyelerin ihaleleri yine AKP'li isimlere gitti

AKP'li Kağıthane ve Zeytinburnu belediyeleri araç kiralama ve çeşitli organizasyonların yapımı için ihaleye çıktı. İhaleler yine 'tanıdıklara' gitti.

Haber Merkezi

Yerel seçime sayılı günler kala AKP’li belediyelerde tartışmalı ihalelerin ardı arkası kesilmiyor. Bunların son örneği de Kağıthane ve Zeytinburnu belediyelerinde görüldü. Belediyeler araç kiralama ve çeşitli organizasyonların yapımı için ihaleye çıktı. İhaleler yine "tanıdıklara" gitti.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, Kağıthane Belediyesi, 25 Aralık’ta, 2024 yılı için “olumsuz hava koşullarıyla mücadele” amacıyla araç kiralama ihalesine çıktı. Söz konusu ihaleyi, 16 milyon 569 bin TL’ye Salih Özbulut ve Gürbüzler Yapı Dekorasyon Hafriyat Nakliyat İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi iş ortaklığı aldı.

9 kamu ihalesi aldı

Gürbüzler Yapı İnşaat’ın ortakları arasında AKP Kağıthane İlçe Başkan Yardımcısı Erol Gürbüz yer alıyor. Söz konusu şirket 2021 yılından bu yana dek 9 kamu ihalesi aldı. Şirket bu ihalelerin 7'sini Kağıthane Belediyesi’nden aldı. Bu ihalelerin arasında Hatay’da deprem çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi ve yardım malzemesi gönderilmesi için düzenlediği ihale de yer alıyor.

Zeytinburnu Belediyesi ise 19 Şubat’ta “Kadına Saygı Etkinliği” kapsamında bir organizasyon ihalesi düzenledi. İhaleyi 1 milyon 595 bin TL’ye Maran Tedarik Gıda İnşaat Şirketi aldı. Söz konusu şirketin sahibi de tanıdık çıktı. Şirket, AKP Zeytinburnu Gökalp Mahallesi Başkanı Turcan Balcı’ya ait. Balcı’nın ortağı olduğu diğer şirketler de AKP’li belediyelerden aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor.