Küba: ABD ülkemize karşı yıkıcı faaliyetlerine son vermelidir

Küba Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Küba'da siyasi karışıklık çıkartmak için Latin Amerikalı gençleri ajan olarak kullandığının ortaya çıkması üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Küba halkının iradesine karşı faaliyetlerin son bulması gerektiği belirtildi.

(soL - Haber Merkezi) Küba Dışişleri Bakanlığı ABD İlişkileri Genel Direktörü Josefina Vidal Ferreiro'nun açıklaması şöyle:

"ABD Hükümetinin ülkemize karşı yürüttüğü yıkıcı faaliyetlere dair Küba hükümetinin bulunduğu suç duyuruları bir kez daha teyit edildi.

ABD'li haber ajansı Associated Press'te (AP), Nisan ayından beri haber takibi yapılan gizli bir proje olan "Zunzuneo"nun izlenmesiyle, 4 Ağustos'ta bir makale yayımlandı. Bu makaleye göre, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Küba gençliğini etkilemek için bu plana fon veriyormuş. ABD Hükümeti tarafından yetkilendirilen ve yönetilen söz konusu proje, utanmazca kabul ediyor ki, politik aktör olmak isteyecek ve Küba hükümetine karşı örgütlenmesi hedeflenen Kübalı gençleri arayacak Latin Amerikalı ajanlar ABD tarafından işe alınmış.

Bu olgular ABD Hükümetinin Küba'ya karşı düşmanca planlarını, müdahaleci ve politik sistemimizin istikrarsızlaşmasını tetikleyecek değişiklikler yaratma arayışını gündemden düşürmediğini teyit ediyor. ABD hükümeti bunlara her sene milyonlarca dolar harcıyor.

ABD hükümeti ilk ve son olarak bağımsızlığımıza, ekonomik ve sosyal modelimizi geliştirmeye, demokrasimizi güçlendirmeye dair Küba halkının ortaya koyduğu iradeye aykırı olarak Küba'ya karşı yürüttüğü yıkıcı, yasadışı ve gizli faaliyetleri sona erdirmelidir.

Havana, 5 Ağustos 2014."