Kıbrıs Barış Konseyi'nden Gazze açıklaması

Kıbrıs Barış Konseyi Kıbrıs’ta yaşayan barışseverleri, Gazze'de katliam yapan İsrail barbarlığını protesto etmek için Pazartesi günkü yapılacak eyleme çağırdı.

Kıbrıs Barış Konseyi Merkez Sekreteryası'ndan yapılan açıklamada, Kıbrıslı barışseverler, 21 Temmuz 2014 Pazartesi akşamı saat: 18.30’da İsrail’in Lefkoşa Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilecek olan barış etkinliğine katılmaya çağrıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Etkinlik saat: 17.45’te PASİDİ önünden başlayıp İsrail Büyükelçiliği önüne kadar yapılacak yürüyüşle başlayacaktır. İsrail Büyükelçiliği önündeki mitingde ana konuşmacı Kıbrıs Barış Konseyi Başkanı Silva Tiggiridu olacaktır.

Barbar saldırılara maruz kalan Filistin halkıyla sesimizi birleştiriyoruz. Gazze’de Filistin halkına karşı yapılmaya devam eden hava saldırılarını bir kez daha yoğun bir biçimde kınıyoruz. Faşist İsrail devleti yayılmacı ve Filistinlileri yok etme politikasıyla, kadın- çocuk demeden, sivil halkı öldürmeye, evlerini yıkmaya devam etmektedir.

Tek süper gücün halklar olduğunu güçlü bir şekilde haykırarak, tepkimizi gösteriyoruz ve direniyoruz. Güçlünün değil, haklının hukukunun hâkim olması için mücadele ediyoruz.

Yaşasın halkların dostluğu ve dayanışması!"