VİDEO - Bir yıldır işsiz ve 2 bin lira borçlu vatandaş kendini yaktı!

Kayseri'de bir yıldır işsiz olan ve başvurduğu İŞKUR'dan da yanıt alamayan 45 yaşındaki Haydar Çopur, borçları nedeniyle girdiği bunalım sonucu üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Vücudunda ağır yanıklar oluşan Çopur, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Kayseri Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı Ahmetpaşa caddesindeki Valilik Göç İdaresi binası önüne gelen Haydar Çopur, burada elindeki bidondaki benzini başından aşağıya dökerek, intihar edeceğini söyledi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve 112 ekipleri sevk edildi. Bir süre bekleyen Çopur, polisin ve çevredekilerin müdahalesine fırsat vermeden elindeki çakmağı yaktı ve kendini ateşe verdi. Bir anda alev topuna dönen Çopur'un üzerine, buradaki memurlar bina içinden getirdikleri suyu döktü. Polis ve sağlık ekipleri de Haydar Çopur'u 112 ambulansına  bindirip, Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Tedaviye alınan Çopur'un vücudunda ağır derecede yanıklar oluştuğu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Milliyet'in aktardığı habere göre Haydar Çopur'un 2 bin TL civarında borcu olduğu ve bu borcu ödeyemeyince bunalıma girerek canına kıymak istediği öne sürüldü.

İşte o görüntüler: