Vestel’den çalışanlarına ‘Kendi ürettiğimiz telefonu kullanmazsanız…’ tehdidi

Manisa'da üretim yapan Zorlu Holding’e ait Vestel Elektronik firmasının İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nden gönderilen e-postayla, çalışanlara “Venüs marka akıllı telefon kullanma zorunluluğu” getirildi. Çalışanlar, bir de bu kurala uymaları konusunda tehdit edildi.

soL-İzmir

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve Ahmet Nazif Zorlu’nun patronu olduğu Zorlu Holding’e ait Vestel Elektronik fabrikasında ilginç bir uygulama başlatıldı.

Vestel Elektronik’in İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nden çalışanlara gönderilen bir e-postayla, personelin “Venüs marka akıllı telefon kullanmaya mecbur olduğu” belirtildi. Farklı bir marka telefonun kullanılması halinde, bu durumun “alınan bir karara uymamak olarak değerlendirileceği” vurgulanarak, çalışanlar tehdit edildi.

Vestel İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nden çalışanlara gönderilen 20 Ekim 2015 tarihli e-posta şu şekilde:

“Değerli çalışanlarımız,

Şirketimiz tarafından büyük emek ve çalışmalar sonucu üretilen VENUS cep telefonları, kurum kültürünün oluşması ve marka imajının desteklenmesi amacıyla beyaz yakalı çalışanlarımıza hediye olarak dağıtılmaktadır.

Sizlerden beklentimiz kurumsal aidiyetimizin de önemli bir simgesi olan telefonlarımızın şirket içinde veya dış görevler sırasında Vestel’e yakışır bir biçimde kullanılmasına özen gösterilmesidir. Bunun dışında bir yaklaşım, farklı bir markanın kullanımı, gerek özel bir anlamı olan hediyeyi kullanmamak gerekse kurum genelinde alınan bir karara uymamak olarak değerlendirilecektir.”