Twitter 'e-posta ile' işten attı

Twitter'ın işten çıkarma bilgisini kimi çalışanlarına e-posta ile haber verdiği, kimilerinin ise işten çıkarıldığı için dondurulan e-posta hesaplarına ulaşma şansının bile olmadığı belirtildi.

Twitter'ın şirketin büyüme planı dahilinde, 336 çalışanı işten atacağını duyurmasının ardından, çalışanlar firmanın işten çıkarma yöntemi hakkında açıklamalar yapmaya başladı.

Kimi çalışanların yalnızca e-posta yoluyla bilgilendirildiği bildirilirken, kimileri için e-postalarını görmeleri dahi mümkün olmadı.

Yeni patron Jack Dorsey, çalışanlara işten çıkarıldıklarına dair e-posta yolladı ancak kimi çalışanlar şirket işlerine son verdiği için dondurulmuş olan e-posta hesaplarına dahş ulaşamayarak, haberi sosyal medyadan öğrendi.

Kıdemli bir yazılım mühendisi olan Bart Teeuwisse, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajda işten atıldığı bilgisinin kendisine ulaşmadığını duyurdu. Teeuwisse'nin mesajı şöyleydi;

Kıdemli mühendis, bu durumu "evden çalışmanın yan etkisi" olarak tanımlayarak "İnsan kaynakları sizin gelmenizi bekleyemez" dedi. Teeuwisse şirkette, Kasım 201'den beri çalışıyordu.