TRT'de iş cinayeti: 58 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi

TRT'nin vericilerini kontrol eden 58 yaşındaki Mustafa İşeri isimli işçi yaşamını yitirdi. İşeri'nin ağır çalışma şartları altında çalıştığı ve TRT'nin ailesine başsağlığı bile dilemediği ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Konya'da TRT'nin vericilerinin kontrolünden sorumlu olan emekçilerden Mustafa İşeri'nin çıktığı kuleden düşmesi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

TRT Vericiler Dairesi'nde baş teknisyen olan 58 yaşındaki İşeri'nin iki gün önce akşam saatlerinde Konya'da TRT'nin verici sistemlerinin arıza kontrolünü gerçekleştirdiği sırada dengesini kaybederek düştüğü aktarıldı.

İşeri'yle birlikte olay yerinde iki işçinin daha olduğu, olay anını göremedikleri ancak İşeri'ye herhangi bir koruma kafesinin sağlanmadığı bu nedenle iş cinayetinin yaşandığı aktarıldı.

'KAZA DEĞİL CİNAYET'

Mustafa İşeri'nin kardeşi Fikret İşeri, abisinin ölümünün bir kaza değil cinayet olduğunu vurgulayarak maruz kalınan çalışma şartlarını anlattı. İşeri, abisinin görevi gereği birçok kent dolaştığını, bir süre önce tesis edilen aracın şoförünün alındığını bu nedenle bölgelere giden işçilerin iş yorgunluğuyla araç kullandığını söyledi. Ayrıca abisinin personel sıkıntısı yaşandığından bahsettiğini söyleyen Fikret İşeri, eksik personel nedeniyle iş yükünün arttığını ve iş bitene kadar çalışmak zorunda olduklarını aktardı.

İş cinayeti sonrası TRT'nin hiçbir şekilde kendilerine ulaşmadığını da belirten İşeri, "TRT'nin kurum olarak bir ihtiyacınız var mı diye sormasını bırakın bir başsağlığı bile demedi" dedi. İşeri, yaşanan iş cinayetinden ötürü TRT'den de davacı olacaklarını sözlerine ekledi.