Şişecam işçileri üretimi durdurabilir

Şişecam Fabrikası’nda taşeron firma Klüh Destek’te çalışan 350 işçi, örgütlü oldukları Çimse-İş’in toplu sözleşmede belirlenen zam oranının altında imza atmasına isyan etti.

İstanbul Tuzla’daki Şişecam Fabrikası’nda taşeron firma Klüh Destek’te çalışan 350 işçi, örgütlü oldukları Çimse-İş’in toplu sözleşmede belirlenen zam oranının altında imza atmasına isyan etti. 

Taşeron firma Külh Destek’e bağlı 350 işçinin çalıştığı Tuzla Şişecam’da Çimse-İş bir süre önce örgütlenerek yetki almıştı. Yetkinin ardından sözleşmenin 3 yıllık olmasına ve daha önce belirledikleri yüzde 30’luk zam oranının yüzde 15 olarak belirlenip işçilerden habersiz olarak sözleşmeye imza atılmasına tepki gösteren işçiler, imza geri çekilip iptal edilmezse üretimi durduracaklarını belirttiler.

Eyleme geçen işçilerin temsilcisi Mustafa Dağlar, “TİS öncesi sendikayla bir görüşme yaparak zam talebimizin yüzde 60 olduğunu ifade ettik. Fakat işçi temsilcisi arkadaşlarımızın ve sendika temsilcilerinin yer aldığı görüşmede patron yüzde 3'ü dayattı. Bunun üzerine bizi temsil eden işçi arkadaşlarımız ‘Bu oranı kabullenmemiz mümkün değil, ben burada bu oranı kabul edersem diğer işçi arkadaşlarıma ihanet etmiş olurum’ diyerek masadan kalktı. İşçi temsilcisinin yer almadığı sözleşme masasında sendika temsilcisi bizleri hiçe sayarak sözleşmeye imza attı ve sırtımızdan hançerledi” dedi.

Dağlar, “Gelişmeler bu eksende yaşanırken şube başkanı fabrikaya gelerek bir konuşma yapmak istedi. İşçilerin öfkeli durumu karşısında  fazla konuşmasına izin vermeyen işçiler, başkanın istifa etmesini isteyerek imzalanan sözleşmenin iptal edilmesini ve ücretlerin yükseltilmesini istedi. İşçiler Tekirdağ'ın Saray ilçesinde bulunan 350 işçiye de birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Yasalar çerçevesinde eylem yapacağız siz de bize destek olursanız herkese sesimizi duyurmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.