Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nden Cargill işçisine destek

İstanbul'daki Cargill Genel Merkezi önünde direnişlerini sürdüren Cargill işçileri, bugün NHKM gönüllüsü aydın ve sanatçıların desteğini aldı.

soL HD

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM) çatısı altında çalışma ve mücadelelerini sürdüren aydın ve sanatçılar, şirketin İstanbul'daki Genel Merkezi önünde direniş yapan Cargill işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Ataşehir'deki Palladium Tower'da bulunan Cargill Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdüren işçiler 153 gündür sendikal hakları için direniyor. Tek Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan Cargill işçileri işe iade talebiyle başlattıkları direnişlerinin bir aşamasında Bursa'dan İstanbul'a yürüyerek gelme kararını almış ve geçtiğimiz günlerde bu yürüyüşü gerçekleştirerek şirket Genel Merkezi önüne gelmişti.


4 gündür İstanbul'daki Genel Merkez binası önünde eylemlerini sürdüren işçileri bugün NHKM'den aydın ve sanatçılar ziyaret etti ve dayanışma dileklerini iletti. NHKM adına bir konuşma yapan Orhan Aydın direnişe olan desteği yineledi ve “Tıpkı Flormar işçileri gibi siz de işe döndüğünüz güne dek, direnişiniz devam ettikçe yanınızda olacağız. O gün geldiğinde ve haklarınızı aldığınızda da sizi alkışlarla işinize uğurlayacağız” diye konuştu.


Ziyarete katılanlar arasında bulunan Enver Aysever, soL HD için direnişçi işçilerle ve sendika aktivistleri ile küçük bir haber söyleşisi yaptı.