Namet Gıda'da direniş devam ediyor

Namet Gıda patronu tarafında işten atılan 22 işçi için fabrika önünde dayanışma eylemi gerçekleştirildi.

Halil Yeni

Namet Gıda'da çalışırken Tekgıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 22 işçi için Sendikal Güçbirliği Platformu Kadın Koordinasyonu dün fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Sendikal Güçbirliği Platformu Kadın Koordinasyon adına ise basın açıklamasını Neslihan Taşoluk yaptı. Taşoluk, “ Namet çalışma koşulları açısından çok kötü bir işyeri. Yasal mesai süresinin günlük 8 saat olduğu ülkemizde Namet işyerini işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında da hiç önem vermiyor. Kadın işçiler 40 kiloluk kolileri kaldırıp, indiriyor. İşyerleri kadına yönelik fiziksel, psikolojik şiddetten yıldırmadan, cinsel şiddetten arındırılmalıdır. Bu görev sendikaların  da temel politikaları  içinde yer almalıdır. Biz kadınlar güvenceli ve sendikalı bir iş, şiddetsiz bir yaşam için alanlarda olacağız” dedi.

Gelinen süreçle ilgili bilgi veren Tek Gıda İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Yunus Durdu ise fabrika da sendikal mücadele veren öncü işçilerin birer birer işten atıldığını belirterek sürecin yargıya taşındığını bildirdi.