Metropol İstanbul şantiyesinde iş cinayeti: Temizlik işçisi iskeleden düştü

İstanbul Ataşehir'de Çalık Holding ve Varyap ortaklığıyla hayata geçirilen Metropol İstanbul adlı projenin şantiyesinde 28 Ağustos Pazartesi sabahı iskeleden düşen temizlik işçisi, dün yaşam savaşını kaybederek hayatını kaybetti.

İstanbul Ataşehir'de Çalık Holding ve Varyap ortaklığıyla hayata geçirilen Metropol İstanbul adlı projenin şantiyesinde hafta başında meydana gelen olayda ağır yaralanan temizlik işçisi, dün hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Evrensel'de yer alana habere göre bir temizlik firmasına bağlı olarak çalışan Metin Şahin, 28 Ağustos Pazartesi sabahı Metropol İstanbul'daki bir binanın camlarını silmeye başladı. İskeleye çıkan Metin Şahin, kafası üzerine düşerek ağır yaralandı. Temizlik işçisi Şahin, tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti. 

Yaşanan olayı anlatan Metin Şahin’in yeğeni Derviş Göl şunları söylemişti: 

“İşveren temsilcilerine göre sözde 3 metrelik bir yüksekliğe çıkmış. Bareti olduğunu söylüyorlar ama bareti olan bir insan böyle olmaz. Zaten doktorlar da ‘Bu 3 metrelik yerden düşme olayı değil’ diyor. Bu adamın kafasında kırılmadık yer kalmamış, kolu kırılmış, beyni şişmiş, ciğerlerinde de zedelenme var. Şu an bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda kalıyor.” 

Birlikte çalıştığı iş arkadaşlarının görüşlerini aktaran Göl şunları söylemişti:

“Dayımın arkadaşları biz güvenlikle ilgili bir şey yapmıyoruz, baret filan takmıyoruz diyorlar. Bir arkadaşı bana diyor ki ‘Prosedür gereği en az üç kişinin alanda çalışması lazım. İki kişi cephede bir kişinin de gözlemci olarak üstte çalışması gerekiyormuş. Bunları iki kişi çıkarmışlar.” 

Şantiye alanına alınmadıklarını anlatan Göl, tepkisini “Bizi şantiye alanına sokmadılar. Gerekçe iş güvenlik uzmanı çevresini kapatmış kimse giremez demiş. Hastaneye götürüldüğü için polis dahi olay yerine gelmemiş. Ne işverenin ne arkadaşlarının ifadesi alındı. Olayla ilgili bir ihmal var bu aşikar. Ülkemizdeki iş kazalarını biliyorsunuz. Yani az insan çok para. Patronların kâr hırsı” sözleriyle dile getirmişti