Medlog Lojistik işçilerinin direnişi 100 günü geride bıraktı

MSC/Medlog Lojistik işçilerinin sendika düşmanı patronlara karşı başlattığı direniş 100 günü geride bıraktı.

Haber Merkezi

MSC/Medlog Lojistik patronlarının, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 116 işçiyi işten atmasıyla başlayan direniş 100 günü geride bıraktı.

Direnişin 100. gününde İstanbul’da ve İzmir’de basın açıklamaları yapıldı. 

İstanbul’da davul zurna eşliğinde Taksim’de direnişlerinin 100. gününü kutlayan işçiler, Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı. Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, buradaki konuşmasında, “Medlog direnişi işverenin hukuk tanımaz tavrı ve sendika düşmanlığı nedeniyle 100 gündür her türlü olumsuz koşula rağmen devam ediyor. Bu mücadele ve sınıf mücadelesi er geç başarıya ulaşacaktır” dedi.

Samsun’da, Mersin’de, İzmir’de, Gebze’de, Gemlik’de ve İstanbul’da üyelerin kararlı bir şekilde her türlü zorluğa rağmen direnişe ve sendikaya sahip çıktıklarını belirterek direnişin 100. gününde tüm işçi sınıfı dostlarını bu mücadele ile dayanışmaya çağıran Küçükosmanoğlu, mücadelenin er geç başarıya ulaşacağını belirtti.

Konuşmanın ardından işçiler topluca Zincirlikuyu’daki MSC Genel Müdürlüğü önüne giderek eyleme devam etti.

İZMİR'DE DE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Direnişin 100. gününde İzmir’de MSC/Medlog Ege Bölge Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Polis MSC ve Medlog binaları eylemleri engellemeye çalıştı. yürüyüş yapılmasını engellemeye çalıştı. “Yaşasın Medlog direnişimiz“, “Sendika hakkımız söke söke Alırız“, “Yaşasın DİSK yaşasın Nakliyat-İş" sloganları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Nakliyat-İş Ege Bölge Temsilcisi Zeki Olkun bir basın açıklaması yaptı.