Maltepe'de temizlik işçileri dört saat iş bıraktı, yönetim ödeme takvimini açıkladı

İstanbul'da CHP'li Maltepe Belediyesi'ne ait Mataş AŞ bünyesinde çalışan 500'den fazla temizlik işçisi, geriye dönük alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle bu sabah iş bıraktılar. Dört saatlik örgütlü iş bırakma eyleminin ardından, şirket yetkilileri ödeme takvimini açıklamak zorunda kaldı.

Haber Merkezi

İstanbul'da CHP'li Maltepe Belediyesi'ne ait kısa adı Mataş olan Maltepe Sağlık, Turizm, Eğitim, Otopark, Temizlik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinde çalışan 500'den fazla temizlik işçisi, geriye dönük alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle bu sabah iş bıraktılar. 

Her sabah 06.00'da işe başlaya temizlik işçileri bu sabah şantiyede toplanarak iş bıraktı. Geriye dönük maaş farklarının aylardır yatırılmadığını söyleyen işçiler, işvereni defalarca uyardıklarını ancak ödemenin sürekli ertelendiğini ifade ederek, kendilerine bir tarih verilene dek işe başlamayacaklarını ilan ettiler. 

Saat 06.00'dan 10.00'a kadar şantiyede bekleyen ve işe çıkmayan temizlik işçileri, yönetimin "Alacaklarınızın yarısını önümüzdeki hafta salı günü, kalan yarısını da da 20 Kasım'da ödeyeceğiz" beyanı üzerine işbaşı yaptılar. 

Yaşadıkları süreci soL'a anlatan bir işçi, "Bize maaş farklarımızın aylardır ödenmesi gerekiyordu. Ne zaman biriken maaş farklarımızı istesek hep ertelediler. Biz de oyalanmaya daha fazla tahammül edemedik. Bu sabah iş bırakma kararı aldık. Temizlik işine çıkmadık. Bizim ciddi olduğumuzu, örgütlü ve kararlı olduğumuzu, birlikte hareket ettiğimizi gören yetkililer, bir ödeme takvimi açıkladılar. Biz de bunun üzerine çalışmaya başladık" dedi.