Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçilerine destek

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan ve sendikalı oldukları için işten çıkarılan 98 işçi için bugün destek eylemi düzenlendi.

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde geçtiğimiz haftalarda destek hizmetlerini devralan taşeron şirketin sendikalı işçi istememesi üzerine “işin sonlandığı” gerekçesiyle işten çıkarılan 98 işçinin başlattığı direniş 13. gününde. Bugün de işçilere destek eylemi düzenlendi. Maltepe Bölge Hastanesi’nden başlayarak minibüs yolu üzerinde devam eden yürüyüş, Maltepe meydanında işçilerle buluşulması ve basın açıklamasıyla devam etti. Dev-Sağlık İş başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun yaptığı basın açıklamasından sonra, direniş çadırına yürünerek eylem sonlandırıldı. İşçilerin işe geri alınması ve sendikal haklarının tanınması için imza toplanmaya devam edildi.

 

SENDİKALI OLUNCA İŞTEN ATILDILAR

İşçiler maaşlarında yıllardır düzeltme yapılmaması üzerine haklarını aramak için birkaç aydır hızla sendikalı oluyorlardı. İşçilere gözdağı vermek için ilk önce işçilerin sözcülüğünü yapan bir kaç kişinin işten çıkarılması yoluna gidildi. Ancak işçilerin çıkarılan arkadaşlarına desteği ve sendikal örgütlenmenin devam etmesi üzerine 6 Aralık Cumartesi günü mesai bitiminde, sendikalı olan tüm işçiler işine son verildi. Bunun üzerine başlayan hastane önünde başlayan direniş, sendika, siyasi parti ve Maltepe halkının desteğini de alarak yoluna devam ediyor.