Kluh Destek işçileri: Patron fabrikayı kilitledi, işçiler zorla çalıştırılıyor!

Şişecam’a taşeron üretim yapan Kluh Destek fabrikasında çalışmak istemeyen 150 işçinin üzerine kapıların kilitlendiği ve işçilerin zorla çalıştırıldığı öğrenildi.

Şişecam'a taşeron üretim yapan Kluh Destek fabrikasında 40 işçi, 3 Kasım sabahında tazminatsız bir biçimde işten atıldı. Bunun üzerine 150 işçi de arkadaşlarının işten atılmasının ardından çalışmak istemedi. Bunun üzerine fabrika sahibinin işçilerin üzerine kapıyı kilitleyerek zorla çalıştırdığı öğrenildi.

Evrensel’den Uğur Zengin’in haberine göre işçilerden üçünün sinir krizi geçirerek ambulansla Tuzla Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

İşçilerden biri, fabrikada yaşananlar için şöyle dedi: 

“İçerideki arkadaşlarımız çalışmak istemiyor. Fabrikadan çıkmak istiyor. Yan yana gelmek, toplanmak istiyorlar dağıtılıyorlar. Paşabahçe’den getirilen kişilere iş öğretmelerini istiyorlar. Zorla çalıştırıyorlar. Bugün işi durdurursa işçiler geçen seferki gibi milyon dolarlık mal kaybedecekler. O yüzden bırakmıyorlar. Bir taraftan da işsizlikle tehdit ediyorlar.‘Arkadaşlarınız kovuldu isterseniz siz de çıkabilirsiniz’ diyorlar.”

Çimse-İş sendikasının kendilerinden onay almadan toplu iş sözleşmesi imzalamasına da öfke duyan işçiler, “Sendika sözleşme döneminde buraya geldiğinde ‘Siz muhatabımız değilsiniz’dedi. Madem muhatabın değiliz niye bizi üye yaptın? Zaten sendikayı oluşturan biziz” dedi.