İzenerji işçileri: Geçinebilmek için izin gününde çalışmak istemiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi işçileri, iş yeri toplantılarıyla toplu iş sözleşmesi taslağını oluşturdu. İnsanca yaşam talebini dile getiren işçiler, bu mücadelelerinin OHAL bahanesiyle engellenmek istenmesine karşı da mücadele edeceklerini bildirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında gerçekleşecek toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlıyor. Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşme, İZENERJİ AŞ’ye bağlı park ve bahçeler, yeşil alanlar, idari işler, kültür-sanat, mezarlıklar, huzurevleri, aşevleri, Eşrefpaşa Hastanesi ile İZSU Genel Müdürlüğü gibi 16 farklı birimde çalışan yaklaşık 4 bin sözleşmeli işçiyi kapsıyor. Geçinebilmek için izin gününde bile çalışmak zorunda kaldıklarını, icralarla boğuştuklarını anlatan işçiler, sözleşmeyle nefes almak istiyor. İşçiler insanca yaşam mücadelelerinin OHAL gerekçesiyle engellenmek istenmesine karşı da mücadele edeceklerinin bildirdiler.

Evrensel'den Metehan Ud ve Eda Aktaş'ın haberine göre, işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri öncesinde iş yerlerinde yaptıkları toplantılarla taslağı belirlediler. Hazırlanan yeni taslağa göre en düşük günlük yevmiyenin 50 TL’den 74 TL’ye çıkarılması, sonraki 6 aylık dilimlerde enflasyon ve artı yüzde 2’lik artış yapılması, fazla çalışma ücretinin yüzde 75’den yüzde 100’e çıkması, gece çalışacaklara verilecek ücretin yüzde 50 fazla olması, kıdem tazminatı hesabının 55 günden 60 güne, ikramiyenin 60 günden 112 güne, öğle yemeğinin 13 TL’den 20 TL’ye, yıllık izin yardımının 260 TL’den 500 TL’ye, en düşük sorumluluk zammının 80 TL’den 120 TL’ye, en az yıllık iznin 18’den 24 güne, çocuk doğum yardımının 300’den 600 TL’ye ve doğum izninin 4 günden 14 güne çıkarılması bulunuyor.

Taslakta daha önceki sözleşmede yer almayan talepler de bulunuyor. İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından riskli ilan edilen işlerde çalışan işçilere günlük 3 ile 9 TL arasında risk primi ve yine İşçi Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından belirlenen yerlerde aylık 100 TL koku primi ve sayaç okuma, açma, kesme işlerinde çalışan işçilere günlük 5 TL kaçak su önleme teşvik primi ödenmesi de talepler arasında. Yine ilk olarak talep edilecek maddeler arasında kadın çalışanların 8 Mart’ta izinli sayılması ve 1 Mayıs’ta da bütün işçilere 200 TL prim bulunuyor.