İtalyan Amazon işçilerinden rest: 31 Aralık'a dek fazla mesai yok!

Amazon işçileri İtalya'da, 31 Aralık'a dek fazla mesai yapmayacaklarını duyurdu.

Dış Haberler

Amazon işçileri İtalya'da, yoğun sezon olarak bilinen Noel öncesi, ödeme ve vardiyalarla ilgili anlaşmazlıklar çözülene dek fazla mesai yapmayacaklarını duyurdu.

İşçilerin bağlı olduğu sendikanın lideri Fiorenzo Molinari Reuters'e verdiği demeçte, Çarşamba günü Piacenza yakınlarındaki Castel San Giovanni tesisindeki işçilerin her vardiyayı iki saat kısalttığını ve gün boyunca çeşitli protesto toplantıları yapıldığını aktardı. Molinari "Şimdilik 31 Aralık'a dek fazla mesai yapmayacağız, sonrasına ise hep birlikte karar vereceğiz" dedi.

Amazon, başta İtalya ve Almanya olmak üzere Avrupa'daki depo personelinin çok az para karşılığında çok uzun saatler çalıştırılması nedeniyle eleştiriliyor.

Çevrimiçi satışların halen Avrupa ortalamasının yarısı kadar olduğu İtalya'daki sendikalar, ülkenin e-ticarete yüzünü dönmesiyle birlikte işçilerin yükselen kârlardan daha fazla fayda sağlamaları gerektiğini vurguluyor.

Geçtiğimiz ay "Black Friday" nedeniyle uzun süreler çalışan ve taleplerini dile getirmek için sokağa çıkan Amazon işçilerine, ek ödemeler yapılacağı vaadinde bulunulmuştu. Eylemin ardından İtalya Çalışma Bakanlığı'na bağlı müfettişler, Amazon'un Castel San Giovanni merkezindeki çalışma koşullarını incelemek üzere görevlendirilmişti.

Öte yandan Amazon, lojistik çalışanları için ücret seviyelerinin piyasadaki en yüksek seviyelerde yer aldığını, çalışanlarıyla "adil işbirliği" kurduklarını iddia ediyor.