Grev oylamasında büyük tezgah

Metaldeki grev oylamasında İşkur il müdürlükleri, üç vardiya çalışan fabrikalardaki işçilerin bir bölümünü oylamaya katılmaktan alıkoymaya çalışıyor.

Haber Merkezi

Metal işkolunda 29 Ocak tarihinde greve çıkacak 23 fabrikanın 10’unda grev oylaması yapılacak. Grev oylama organizasyonunu yapan İşkur il müdürlüklerinin fabrikaların tamamına yakınında oylama saatlerini  09:00-13:00 arasında belirlemesi tartışma yarattı.

3 vardiya çalışan bu fabrikalarda 16:00-24:00 vardiyalarında çalışan işçiler, fabrikaya geldiğinde sandık kaldırılmış olacak.

Birleşik Metal-İş’in konuya itiraz ettiği ancak İşkur’un bu konuda geri adım atmadığı gelen bilgiler arasında. İşçiler ise bu kararın patronların isteği doğrultusunda alındığını söylüyor. Haber merkezimizin görüştüğü işçiler, bu karar değişmezse bir gün öncesinden hiçbir vardiyanın fabrikadan ayrılmayacağını ve geceyi tüm işçilerin fabrikada geçireceğini ifade etti.

Grev oylaması yapılacak fabrikalar şunlar:

26 Ocak Pazartesi; Alstom Grid (Gebze) ve Dostel (Gebze)

27 Ocak Salı:  Sarkuysan (Gebze), Çayırova Boru (Gebze), Kroman (Gebze), Yücel Boru (Gebze, Osmaniye ve Hatay/Dörtyol fabrikaları)

28 Ocak Çarşamba: İsuzu (Gebze), Schneider Enerji (Gebze)

Metal grevinden gelişmeleri "Metal İşçisi #direnişte" sayfasından takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/metaliscisidireniste