Genç işçiler bir araya geldi

Birleşik Metal-İş Sendikası, “Örgütlü sınıf, güçlü sendika, iyi bir gelecek” sloganıyla, 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde Balıkesir Gönen’de bulunan Kemal Türkler Eğitim Tesisleri’nde 2. Genç İşçileri Kurultayı’nı düzenledi.

Haber Merkezi

Birleşik Metal-İş Sendikası, 2. Genç İşçileri Kurultayı’nı Gönen'de düzenledi.

Kemal Türkler Eğitim Tesisleri’nde iki gün süren 2. Genç İşçiler Kurultayı’na, 78 farklı fabrikadan gelen 147 sendika üyesi genç işçi katıldı. Genç işçilerin talepleri ve sorunları ile ilgili katkılar ortaya konuldu.

Kurultay oturumlarından önce Psikiyatri uzmanı Dr. Cem Taylan Erden tarafından işçilere “bağımlılık” başlığında seminer verildi. Seminerde işçilerle, sınıf bilincinden ve mücadeleden uzaklaştıran her türlü bağımlılıkla mücadelenin yöntemleri üzerine konuşuldu.

İki gün süren kurultayda işçilerin sendikal aidiyetleri ve sendikal örgütlülüğün yaygınlaştırılması amacıyla, “Birleşik Metal-İş Sendikası üye kimlik araştırması genç işçiler sunumu”, “İhtiyaçlarımız ve gelecek beklentilerimiz üzerine değerlendirmeler” ve “Örgütlenme ihtiyacı ve genç işçilerin sendika ile ilişkisi üzerine değerlendirmeler” başlıkları ele alındı.

Kurultay, sunumlardan sonra KAVEL direnişinin belgesel gösterimiyle son buldu.