Birleşik Metal İş'ten toplu iş sözleşmesi için eylem takvimi

Birleşik Metal İş Sendikası ile patron sendikası MESS arasında sürdürülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, sendika bir eylem takvimi açıkladı.

Haber Merkezi

Birleşik Metal İş Sendikası ile patron sendikası MESS (Metal Sanayicileri Sendikası) arasında sürdürülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, sendika bir eylem takvimi açıkladı. 

Birleşik Metal İş'in Merkez Toplu Sözleşme Komisyonu, gelişmeleri değerlendirmek üzere genel merkezde toplandı ve bir eylem takvimi çıkardı. 

Değerlendirmeler çerçevesinde aşağıdaki eylem ve etkinliklerin yapılması kararı alındı:

1- 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren iş yerlerinde fazla mesailere kalınmayacaktır. 
2- 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren (İki hafta süreyle) taleplerimizi içeren kokartlar takılacaktır.
3- 15 Aralık Cuma günü başlayarak her hafta cuma günleri vardiya girişlerinde servislerden inilerek toplu bir şekilde yürüyüşler yapılacaktır.
4- Önümüzdeki günlerde, MESS’e üye iş yerlerinin bulunduğu bölgelerde kitlesel basın açıklamaları yapılacaktır.

"MESS'İ UYARIYORUZ"

Sendika'dan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"MESS, metal işçilerinin insan onuruna yakışır yaşama ve çalışma koşullarına yönelik taleplerine karşı metal işçilerinin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmayı amaçladığı gibi, önerdiği komik oranda ücret zam teklifi ile metal işçilerini sefalet koşullarında yaşamaya mahkum etmek istemektedir. Biz ise, insanca düzeyde yaşayacak bir ücret istiyoruz. Emsal aldıkları enflasyonun işçilerin enflasyonu olmadığını defalarca söyledik bir kez daha belirtiyoruz.

MESS’e üye işyerleri üretim rekorları kırmakta olup sektörün karlılığı tartışılmaz durumdadır. Ancak, işverenler işçilerin sırtından kazandıklarının küçük bir bölümünü bile işçilere vermek istemiyorlar.
Masada söyledik, bir kez daha açıkça söylüyoruz. Hiçbir zaman ve hiçbir yerde, kazanılmış haklarımızı tartışma konusu etmedik, etmeyeceğiz. MESS’i uyarıyoruz, bu tekliflerinin kabul edilmesi söz konusu olamaz."