Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması

AKP'nin uzun süredir gözünü diktiği kıdem tazminatına ilişkin konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "İşçinin 10-20 senelik hakkının işverenin cebinde durmasını doğru bulmuyoruz, kurulacak fon sayesinde işçi ve işveren arasındaki problemlerin gidereceğiz" dedi.

AKP'nin uzun süredir gasp etmeye çalıştığı kıdem tazminatı hakkında ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama geldi.

Bu yıl içinde kıdem tazminatıyla ilgili "reformun" gerçekleştirileceğini söyleyen Müezzinoğlu "İşçinin 10-20 senelik hakkının işverenin cebinde durmasını doğru bulmuyoruz, kurulacak fon sayesinde işçi ve işveren arasındaki problemlerin gidereceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, "Kocaeli'nde böyle bir konu oldu. Üstelik o işyerinde sendika var. İşveren, işler bozulunca 'Kıdem tazminatını ödeyecek durumum yok' dedi. İşçiler de bize kıdem tazminatıyla ilgili geliyor. Kıdem tazminatı, hakkaniyetli, sürdürülebilir, güvenilir olmalı ve tarafların cebinde olmamalı. Onun gücü, onun yasayla verilen fonda veya yeni yapılacak yapıda olmalı" ifadelerini kullandı.