Ataşehir Belediyesi'nin 'sözleşme' kurnazlığı

CHP’li Ataşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan 65 sözleşmeli memurun, sözleşmelerinin sona erdiği bildirildi. Sözleşmeleri sona erdirilen memurların geçen sene de aynı şeyi yaşadıkları ancak 45 gün sonra belediyenin sözleşmeleri yenilediği ortaya çıktı.

Ercan Bekçi

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nde yaşanan sözleşmeli işçi skandalı, emek sömürüsünde başvurulan kurnazlıkları bir kez daha ortaya çıkardı.

Belediye bünyesindeki 65 sözleşmeli memura, sözleşmelerinin yenileneceği tarihte belediye başkanı Battal İlgezdi imzasıyla sözleşmelerinin sona erdiği tebliği edildi.
2016 sözleşme iptali

Sözleşmelerinin sona erdiğini öğrenen memurların, sözleşleşmelerinin yenileneceği tarih ise belirlenmedi. Konuyu yetkillere soran çalışanların, cevap alamadıkları ya da "başkanın takdiri" yanıtını aldıkları öğrenilirken, geçen yıl sözleşmesi sona eren çalışanların 45 gün sonra yeni sözleşmelerinin yapıldığı öğrenildi.

Geçen sene 55 sözleşmeli memura aynısının yapıldığını ifade eden işçiler soL’a yaptıkları açıklamada, belediyenin sözleşmeleri ne zaman yenileneceğini açıklamadığını belirttiler.

Sözleşmenin yenilendiği tarihler içinde de maaşlarından kesintiler yapıldığını belirten sözleşmeli memurlar, belediyenin tüm ihalelerine ve zimet dosyalarına kendilerinin isimlerinin yazıldığının altını çizdi.

2015 sözleşme iptali

Taşeron işçilerin durumlarının daha ağır olduğunu vurgulayan memurlar, taşeron personelin kovulmalarının yönetimin “iki dudağının arasında” olduğunu ifade ediyor.