Asgari ücret iki ay içinde buharlaşacak...

Emekçilere açlık sınırının altında bir maaş veren AKP'nin asgari ücrete yaptığı zam, iki ay içinde tamamen buharlaşmış olacak.

Haber Merkezi

Asgari ücrete yeni yıla girerken yapılan yaklaşık 200 liralık zam, yıl ortasını bile göremeden buharlaşacak.

CHP'li Aykut Erdoğdu, son iki yıl baz alındığında asgari ücrete yapılan zammın eridiğini belirterek, “İki ay sonra asgari ücrete yapılan zam sıfırlanacak” dedi.

Son iki yılda asgari ücrete yüzde 23 zam yapıldığını, son iki yıllık enflasyonun ise yüzde 21,5 olarak gerçekleştiğini belirten Aydoğdu, "Bu rakamları göz önüne aldığımızda en geç iki ay içinde asgari ücret ve bu ücretin baz alındığı tüm ücretlere yapılan zamlar sıfırlanmış olacak" dedi.

Erdoğdu, Merkez Bankası’nın yıl sonunda yüzde 7,9 olarak tahmin ettiği enflasyon oranının gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bildirerek, “Kurlardaki artış önümüzdeki aylarda enflasyonu yukarı doğru tetikleyecek. Firmalar üretim maliyetlerindeki artışı ister istemez fiyatlara yansıtacak. Hükümet fiyatlar düşsün diye kırmızı etten nohuda, canlı hayvana kadar ithalatının önünü açıyor ama ithalat fiyatları düşürmediği gibi üreticiyi perişan ediyor. Hükümetin enflasyonla baş edemediği ortada. Hükümet 1-2 ay sonra hızla azalan ücretlere enflasyonla meydana gelen kayıpların telafi etmek için zam yapmak durumunda kalacak” diye konuştu.