2017'de 71 işçi intihar etti!

Ekonomik sıkıntılar, borçlar, güvencesizlik ve geleceksizlik nedeniyle hayatına son veren işçilerin sayısında ürkütücü bir artış yaşanıyor. 2017'de 71 işçi intihar etti. Son olarak da geçen hafta Bursa İnegöl'de bir elektrik şirketinin trafo istasyonunda çalışan özel güvenlik görevlisi iş yerinde canına kıydı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir elektrik şirketine ait trafo istasyonunda çalışan özel güvenlik görevlisi Hüseyin Rehber (35) iş yerinde kendi tabancasıyla başına ateş ederek canına kıydı.

Olay 17 Kasım 2017 Cuma günü meydana geldi. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'ndeki trafo istasyonunda 10 yıldan bu yana özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Rehber, iddiaya göre saat 16.00 sıralarında, güvenlik odasında başına dayadığı kendi tabancasını ateşledi. Silah sesini duyan arkadaşları odaya girdiklerinde, Rehber'i kanlar içinde buldu. İhbar üzerine gelen 112 Acil ekibi, evli ve üç çocuk babası Hüseyin Rehber'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Ekonomik sorunlar nedeniyle canına kıydığı iddia edilen Rehber'in cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

Hüseyin Rehber’in intihar etmeden önce sosyal medyadan yaptığı "Önce hayaller ölür, sonra insanlar" paylaşımı dikkat çekti.

2017'DE 71 İŞÇİ İNTİHAR ETTİ! 

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre iş cinayetlerinde ilk sıralarda yer alan Türkiye’de, ekonomik sıkıntılar ve işsizlik nedeniyle intihar eden işçi sayısında da ürkütücü boyutlara ulaşıldı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 2013, 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleşen toplam 99 işçi intiharına karşın, yalnızca bu yılın kasım ayına kadar geçen sürede ise 71 işçinin intihar ederek yaşamına son verdiğini açıkladı.

2016'DA EN AZ 90 İŞÇİ YAŞAMINA SON VERDİ

2016 yılında gerçekleşen işçi intiharı sayısının ise en az 90 olduğu kaydedildi. ISİG’in istatistiklerine yansıyan intihar sayısı, Türkiye’nin içinde olduğu ekonomik çıkmaza bir kez daha işaret etti. Ölümlü iş kazalarında dünyada ilk sırada yer alan Türkiye’de, ekonomik sıkıntıların yanı sıra işsizlik ve mobbinge maruz kalan 71 işçinin intihar ederek yaşamına son verdiği ortaya çıktı. 2017 yılında, 2013, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan dönemde yaşanan işçi intiharlarının toplamına yaklaşıldığı görüldü. 90 işçinin intihar ettiği 2016 yılında ise önceki üç yılın toplamının üzerine çıkıldı.