121 işçi 'koku'dan zehirlendi

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde elektrik malzemesi ve aydınlatma lambası üreten fabrikada çalışan 121 işçi bulantı ve kusma şikâyetiyle kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Tekirdağ Valisi Salihoğlu, işçilerin fabrika dışından gelen bir "koku"dan zehirlendiğini söyledi.

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde elektrik malzemeleri ve aydınlatma lambası üreten bir fabrikada, işçilerin kusma ve bulantı şikâyetleri üzerine AFAD ekipleri devreye girdi. Üretim sırasında gerçekleşen olayda, bazı işçiler de baygınlık geçirdi. İhbar üzerine gelen ambulanslarla zehirlendiği sanılan 121 işçi Muratlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çoğunluğu kadın olan işçilerden birinin hamileliği, diğerinin ise astım rahatsızlığı nedeniyle daha yoğun etkilendiği öğrenildi.

Hastanede tedavi altına alınan işçilerden birçoğu ayakta tedavi edilirken, Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü'nden gelen özel tahlil ekibi işçilerin etkilendiği kokuyu araştırmaya başladı. 

KOKU DEĞİL ZEHİRLİ GAZ
DHA'da yer alan habere göre, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, işçilerin zehirlenmesine dışarıdan gelen ağır bir kokunun neden olduğunu söyledi. İşçilerden alınan örneklerle tahlil yapılacağını ve fabrikanın sağlık ekiplerince incelendiğini kaydeden Vali Salihoğlu, "fabrikada çalışan 121 işçi bu kokudan etkilenmiş durumda. Yoğun olarak etkilenen 4 işçi Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi" dedi.

Öte yandan sağlıkçılar, zehirlenmenin Vali'nin iddia ettiği gibi bir "koku" nedeniyle değil, zehirli bir gazdan kaynaklanabileceğini belirtiyor.