Yılmaz tünelden ne geleceğini bilmiyor

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ekonomik kriz sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi. Durmuş, "Tünelin içine girdik. Tünel karanlıktı. Öbür tarafa doğru bir ışık göründü. Işık, öbür tarafa çıkışı mı gösteriyor yoksa üzerimize gelen araba mıdır?" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik krizi değerlendirdi. Düşüşün devam ettiğini belirten Durmuş, baş aşağı 150 kilometre hızla giden arabanın 120-130 kilometre hıza düştüğünü, içinden geçilen olayın bu olduğunu söyledi.

Ellerinde bir takım veriler bulunduğunu, bu verilere göre iyileşmeler olduğunu tekrarlayan Yılmaz, bu iyileşmenin altının ne kadar dolu, sürdürülebilir mi sürdürülemez mi olduğunun zaman içinde görüleceğini bildirdi.

Yılmaz, konuşmasında "Tünelin içine girdik. Tünel karanlıktı. Öbür tarafa doğru bir ışık göründü. Işık, öbür tarafa çıkışı mı gösteriyor yoksa üzerimize gelen araba mıdır?" ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in "moralimizi düzelttiniz" demesi üzerine Yılmaz, "moral bozmaya gerek olmadığını" söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, enflasyon politikasıyla ilgili bilgi verirken, Haziran ayında enflasyonda yükseliş beklediklerini ifade etti.