TÜİK'e göre işsizler de mutlu!

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, hükümetten ücretli, emekli ve çiftçinin memnun olup olmadığını sordu. TÜİK’ten işsizlerin yüzde 41’nin mutlu, 100 kişiden 73’ünün gelirinden memnun olduğu yanıtı geldi.

CHP, işsizlerin mutlu olup olmadıklarını sordu. Yanıt TÜİK’ten geldi. Cumhuriyet'in haberine göre TÜİK, iş bulamayan 100 kişiden 41’inin mutlu, 24’ünün mutsuz, 35’inin de ne mutlu ne mutsuz olduğunu açıkladı. CHP’li vekil, “Evine ekmek götürecek parayı kazanamayan mutluymuş! Siz vatandaşla dalga mı geçiyorsunuz? AKP işin kolayını bulmuş, herkesi mutlu ilan etmiştir. İşçi, memur, emekli aldığı maaştan memnun değildir. Esnaf, çiftçi kazancından memnun değildir” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

TÜİK’ten gelen yanıtta, Memnuniyet Araştırması’nda bu kesimlere yönelik özel bir soru bulunmadığı bildirildi. Ancak ücretli, maaşlı, yevmiyeli olarak çalışan 100 kişiden 73’ünün aldıkları ücret miktarında sorun olmadığını belirttikleri vurgulandı.

Aylık hane halkı gelirinden memnuniyet düzeyi incelendiğinde, yüzde 47.5’inin bu gelirden memnun olduğu ifade edildi.

Bu kadar ciddiyetten yoksun araştırma olamayacağını dile getiren Ören, bu rakamların gerçekçi olmadığını, sonuçların kurumun ciddiyetine gölge düşürdüğünü dile getirdi.