Bir ilk: MÜSİAD TÜSİAD'ı ziyaret etti

MÜSİAD, 20 yıllık tarihinde ilk kez TÜSİAD'ı ziyaret etti. MÜSİAD Genel Başkanı Vardan, sermaye örgütlerinin buluşmasında TÜSİAD'ın değişen tavrının etkili olup olmadığı yönündeki soruya "Herşey için bir zaman gerekiyor. O zaman bu zamanmış" yanıtını verdi.

İslamcı sermayenin örgütü olarak bilinen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD), 20 yıllık tarihindeki ilk TÜSİAD ziyaretinde demokratikleşme, işsizlik, eğitim ve kobilerin geliştirilmesi konularının görüşüldüğü açıklandı.

45 dakika süren görüşme sonrası TÜSİAD Genel Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD'ın Tepebaşı'ndaki binasından ayrılırken, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan basının karşısına çıktı. Vardan, "Farklı düşünebiliriz. Fakat Türkiye'nin gelişmesine yönelik hedeflere ulaşmak için çalışmak durumundayız. Umarım bundan sonraki çalışmalarda da çok değişik platformarda bir araya gelerek ortak proje üretmenin yollarını arayacağız" dedi.

TÜSİAD'la görüştükleri konuları açıklayan Vardan, "Bunlardan biri İşsizlik konusu. Farklı yöntemlerle bir çözüm bulunmasını konuştuk. Sonra, TÜSİAD Başkanı'nın geldiğinden beri söylediği özgürlükler ve demokratikleşme, eğitim konusundaki görüşleri. Bunlar bizim de söylediğmiz konular. Buralarda ortak zemin bulmak gayet mümkün. Tahmin ediyorum bütün bu çalışmalar, örnek olacak çalışmanın başlangıcı açısından önemli. Biz bugünden itibaren bu faaliyetleri sıkça gerçekleştireceğimizi düşünüyorum" dedi.

"Ziyaretin gerçekleşme nedeni TÜSİAD'ın değişen tavrı mı?"
TÜSİAD'dan MÜSİAD'a iade-i ziyaret olacak mı? şeklindeki bir soru üzerine Vardan, "Biz davet ettik. Yakında olur inşallah" dedi. Vardan, ziyaretin gerçekleşme nedeni TÜSİAD'ın değişen tavrı mı?" şeklindeki bir soruya, "Herşey için bir zaman gerekiyor. O zaman bu zamanmış" yanıtını verdi.

(soL - Haber Merkezi)