AKP'li bakanlar hangi ülkede yaşıyor?

Sanayi Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, sanayi üretiminin sürekli olarak daralıyor olmasına rağmen "Türkiye krizden çıkıyor" içerikli açıklamalar yapıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Sanayi Bakanı Nihat Ergün "Türkiye krizden çıkıyor" şeklinde bir açıklama yaparken, eskiden Sanayi Bakanlığı görevi yapmış olan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise "dipten döndük, yükseliş başladı. Japonya'dan da, ABD'den ve AB'den de daha iyi durumdayız" dedi.

Sanayi üretiminin geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde önceki yıla göre yüzde 17,4 daraldığına dair verilerin ortaya çıkmasından bir gün sonra yapılan bu açıklamalar, insanın aklına Ergün ve Çağlayan'ın hangi ülkenin bakanları olduğu, en azından hangi ülkede yaşıyor oldukları sorusunu getiriyor.

TÜİK tarafından dün yayınlanan Mayıs 2009 Aylık Sanayi Üretim Endeksi bülteninde yer alan verilere göre, sanayi üretimi Mayıs ayı içerisinde geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre yüzde 17,4 düşüş kaydederken,bunun içerisinde en önemli paya sahip olan imalat sektöründe daralma yüzde 19'u bulmuştu.

Ancak yıllık değişimleri gösteren bu veriler bakanları ilgilendirmişe benzemiyor. Onlar, üretimin Mayıs ayında, Nisan ayına göre yüzde 5 artmış olmasını öne çıkartarak "vergi indirimleriyle üretimde artış sağladık" şeklinde açıklamalar yapıyorlar. Ne var ki, Nisan ayından Mayıs ayına geçişte yaşanan üretim artışı, sipraişlerin mevsimsel yapısı nedeniyle her yıl yaşanıyor ve istatistiksel anlamda gerçek bir düzelme anlamına gelmiyor.