ABD'de 77 milyon kişi icralık

ABD'de yaklaşık 77 milyon vatandaşın, ödenmemiş faturaları dolayısıyla icralık olduğu bildiriliyor.

(soL - Dış Haberler) ABD'de her üç kişiden birinin icralık durumda olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 77 milyon ABD yurttaşının ödenmemiş faturalarından dolayı icra mahkemelerinin takibine maruz kaldığı, bu sayının toplam tüketici oranının üçte ikisini oluşturduğu bildirildi.

ABD'de yürürlükte olan icra yasalarına göre bir kişi 180 günü geçen sürede borcunu ödememişse, hakkında icra davası açılabiliyor, 7 yıl boyunca da fişlenmiş oluyor. Sözü geçen mali fişlemeden dolayı iş bulamayanlar, çalışamadıkları için mevcut borçlarını da ödeyemiyorlar. ABD vatandaşlarının %35'inin bu durumda olduğu belirtiliyor.

Ödenmeyen faturaların miktarı ise 25 dolar ile 125 bin dolar arasında değişiyor. Nevada ve South Carolina gibi güney eyaletlerde bu oran neredeyse %50 civarında. Borçluların büyük kısmını ise gençler oluşturuyor. 22 ile 33 yaş grubundakiler maaşlarının neredeyse yarısını borç faturalarına ayırmak durumunda.

Resmi rakamlara göre 60 milyar dolar olarak açıklanan iç borçlanmanın çok daha fazla olduğu ifade ediliyor. Wall Street Journal'e göre gerçek rakam 223 milyar dolar olarak ifade ediliyor.