ABD Merkez Bankası Başkanı 2010’u işaret etti

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Bernanke, ABD’de resesyonun bu yıl sona ereceğini ve ekonominin 2010’da düzlüğe çıkacağını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisindeki durgunluğun bu yıl içinde sona ereceğini ve 2010'da düzlüğe çıkılacağını söyledi.

Bernanke'nin bir televizyon programına katılarak ekonomi ile ilgili açıklamalar yapması, 20 yıldır televizyona çıkan ilk merkez bankası başkanı olması nedeniyle de dikkat çekti.

Geçen Eylül ayında, dünyanın ekonomik çöküşün eşiğine geldiğini ifade eden Bernanke, hükümetlerin müdahalesi ile 1930'lardakine benzer yeni bir "Büyük Buhran" tehlikesinin önlendiğini belirtti. Bernanke'nin açıklamasında, devlet kaynaklarının doğrudan özel sektöre aktarımı anlamına gelen hükümet müdahalesini meşrulaştırma çabası dikkat çekti.

Bernanke "ekonomik kalkınma yolunda en büyük riskin sorunların çözümü için siyasi irade eksikliği olacağı" yönündeki sözleriyle, hükümettin önümüzdeki dönemde de öncelikli olarak özel sektörü destekleyeceğinin sinyallerini verdi.

Ekonomik kriz yüzünden işsizlik oranı Şubat ayında son 25 yılın en yüksek düzeyine çıkan ABD'de, 651 bin kişinin daha işsiz kalması ile işsizlerin sayısının 4,5 milyona yaklaştığı belirtiliyor.