Vittorio'nun annesinden İsrail'e yanıt

Vittorio Arrigoni’nin annesi Egidia Beretta’dan İsrailli yazar Keret’e cevap: ‘İsrail oğlumu hayatta iken istemedi, ölüsüne de sahip olamayacak.”

Gazze’de öldürülen İtalyan aktivist Vittorio Arrigoni’nin Lecco’ya bağlı Bulciago belediyesinin başkanı olan annesi Egidia Beretta, oğlunun cenazesinin İsrail havasahası yerine Mısır üzerinden İtalya’ya getirileceğini doğruladı. Vittorio Arrigoni’nin İsrail’de ‘istenmeyen kişi’ olduğunu anımsatan anne Beretta, Vittorio’nun geçmişte İsrail’de birkaç kez gözaltına alındığını ve dövüldüğünü söyledi.

İsrailli yazar Etgar Keret’in Vittorio’nun ailesine seslenerek aktivistin son yolculuğunun İsrail’i hedef alan bir yolculuğa dönüşmemesi ricasında bulunduğu, oğlu Vittorio ile aynı siyasi görüşü paylaştığını söyleyen Eğidia Beretta’nın yazar Keret’e, “İsrail oğlumu hayatta iken istemedi, ölüsüne de sahip olamayacak!” diye yanıtladığı belirtildi. Beretta İtalyan gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun İsrail’e girmesinin yasak edildiğini ve birkaç yıl önce İsrail’de hapis yattığını da anımsattı.

İsrail gazetesi Maarıv, Vittorio Arrigoni cinayetinde ölüm emrini Ürdün vatandaşı Abdel Rahman’ın öldüğünü öne sürerken genç aktivistin cenazesinin Gazze’de düzenlenecek devlet törenin ardından, ailenin isteği üzerine Mısır üzerinde İtalya’ya getirileceği ve Vittorio için dünyaya geldiği Brianza’daki Bulciago kasabasında bir cenaze töreni düzenlenecei belirtildi.

Aslı Kayabal (soL-İtalya)