Suriyeli cihadcılar maaş+prim ile çalışıyorlar

Suriye'de cihad adına savaşan çetelerin, maaşın yanı sıra prim sistemiyle çalıştıkları ortaya çıktı. Buna göre silahlı grupların üyeleri, öldürdükleri insan başına prim alıyorlar.

Suriyeli muhaliflerin içerisinde önemli bir güç olan Tevhid Tugayı'nın, Suriye'nin Bab şehrinde savaşçılarına prim öderken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Bab şehrinde yaşayan müslüman bir hacının bağışını dağıtan bir yetkili, savaşçıları teker teker çağırarak, gösterdikleri kahramanlıklar için prim dağıtıyor. Konuşulanlardan savaşçılara düzenli bir maaş ödendiği, fakat öldürdükleri insanlar için de prim usulüne göre ödeme yapıldığı anlaşılıyor. Her bir savaşçının öldürdüğü insan sayısına göre prim aldığının görüldüğü videoda, yetkili kişi parayı bağışlayan hacıya teşekkürlerini sunuyor.

Suriyeli muhaliflerin maddi kaynakları hakkındaki soru işaretleri giderek büyürken, Bab'lı hacının bağışladığı paraların gerekçesi olarak ise savaşçılara yemek verilmemesi ileri sürülüyor. Görüntülerde, parayı dağıtan yetkili, savaşçılara yemek verilmediğini, bu nedenle yardımların para olarak iletildiğini ifade ediyor. Yetkili, cihata yardım edenlerin, cihat için savaşmaktan daha büyük sevap işlemiş olacağını da belirtiyor.

İşte o video...