Suriye'de 'halk sokaklara indi' iddiası tartışmalı

Suriyeli muhaliflerden yana tutum alan haber kuruluşları bayram namazı sonrası halkın sokaklara dökülüp Esad’ı protesto ettiğini iddia ederken, Şam'da yaşayan gazeteci Hediye Levent, birkaç yüz kişinin binler olarak gösterilmek istendiğine dikkat çekti.

Kurban Bayramı’nda ateşkesin hayata geçirilemediği Suriye’de muhaliflere dayanan kaynaklar, Suriye’de halkın Esad rejimini protesto ettiğini iddia ediyor. Anadolu Ajansı da “Suriye'de namaz sonrası halk sokaklarda” başlığıyla bugün yayınladığı bir haberde“ Suriye'nin birçok kentinde bayram namazı sonrasında sokaklara dökülen halkın, Esed rejimini protesto ettiğini” iddia etti. Haberde kullanılan fotoğrafın genel bir kitleyi değil tek bir muhalifin yakınlaştırılmış görüntüsünü içermesi de haberin inandırıcılığı konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Buna karşın Suriye’de yaşayan gazeteci Hediye Levent, twitter hesabından attığı mesajlarda "halk sokaklara döküldü” şeklindeki ifadelere tepki gösterdi.

“Suriye'den karelerde birkaç yüzer kişi var” diyen Levent, söylendiği gibi sokaklarda binlerce kişinin olmadığını söyleyerek kameraların gösterileri neden dar açı çekmekte olduğu sorusunu sordu. Levent ayrıca gösterilerde açılan El Kaide bayraklarına da dikkat çekti.

Hediye Levent’in konuya ilişkin tweetleri şu şekilde:

(soL - Haber Merkezi)