Somali’de BM üssüne saldırı: 22 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan BM üssüne dün İslamcı militanları tarafından düzenlenen saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İslamcı Şabaab örgütünün dün bombalı bir araçla düzenlediği saldırı sonrası Afrika Birliği Barış Gücü ile militanlar arasında yaklaşık bir buçuk saat süren bir çatışma yaşandı.

İçişleri Bakanı Abdikarim Hüseyin Guled yaptığı açıklamada, çıkan çatışmada dört BM güvenlik görevlisi ve dört yerel güvenlik görevlisi ve yedi militanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

The Daily Star’ın haberine göre, bir ambulans görevlisi de hayatını kaybedenler arasında yedi sivilin olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun saldırıyı “alçak” bir saldırı olarak nitelendirirken, El Şabab BM’nin ABD’nin çıkarları doğrultusunda faaliyet gösterdiğini savundu. Örgüt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ölüm ve şeytani güç taciri olan BM, yoksulluk, bağımlılık ve güvensizlikten başka bir şey yaymayan utanç verici bir tarihi var” dedi.

Bir BM yetkilisi ise, Mogadişu’dan çekilip çekilmeyecekleri konusunda, “BM yardım için burada ve biz de burada kalıyoruz” derken, hükümetten yapılan açıklama saldırı kınandı.

(soL- Dış Haberler)