Rusya: AB'nin tavrından dolayı utanç duyuyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yeni yaptırım paketlerine cevap olarak AB’nin uluslararası arenada Washington’dan bağımsız olarak hareket edememesi yüzünden hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı.

(soL - Dış Haberler) AB’nin Rusya için kabul ettiği yeni bir takım ekonomik yaptırımların hemen ardından, bugün yapılan açıklamada Rusya Dışişleri Bakanlığı “Masumiyet karinesini de içeren temel Avrupa değerlerini bir kenara bırakarak Washington’ın ağzıyla konuşan Avrupa Birliği’nden utanç duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "AB’nin yeni Rusya yaptırımları Ukrayna Krizi’ni çözme konusunda kararlılığının olmadığını gösterdiği kadar genel bir politik amacının da olmadığını gösteriyor. Birliğin 28 üye ülkesi Ukrayna’da Kiev’in askeri operasyonunun sonucu olarak her gün yüzlerce sivilin öldüğü, yüzlerce kişinin de ülkeyi terkettiği trajik gelişmelerin ardındaki sebepleri görmezden gelmeye devam ediyor" dedi.

Çok büyük bir bölgede, kitlesel bir insani yıkımın yalandığını da ekleyen Rusya, yaşananların büyük ölçüde Kiev Hükümetini destekleyen AB’nin aldığı kararların sonucu olduğunu vurguladı.

Bakanlık ayrıca Rusya ve AB’nin ekonomik anlamda aynı gemide olduğunu, bu açıdan AB’nin yapay jeopolitik şemalar uygulaması sebebiyle bir dizi ciddi ekonomik sıkıntı yaşamaya da hazır olması gerektiğini söyledi.