Oylarını satışa çıkardılar!

Sosyalizmin yıkılmasıyla demokrasiye geçtiği ve “serbest seçimlerin” yapılabildiği söylenen Polonya’da bazı seçmenler başkanlık seçimi öncesi oylarını satışa çıkardı.

Polonya'da Pazar günü başkanlık seçiminin ikinci turu düzenleniyor.

Ancak sosyalizmin yıkılmasıyla demokrasiye geçtiği söylenen Polonya seçim öncesi bir skandalla sarsılıyor. Bazı Polonyalı seçmenler, başkanlık için oylarını ülkenin en büyük açık artırma sitesinde satışa çıkarıyor.

Bu tür işlemlerin yasak olduğu Polonya’da, oylarını satmak isteyenler www.allegro.pl adlı siteye ilan veriyor. Sitenin sözcüsü, bu tür ilanları konulduktan mümkün olduğunca kısa süre sonra kaldırdıklarını belirtiyor.

Sözcü Patryk Tryzubiak, "Gerçekten bu tür ilanlar sitemizde yer alıyor. Seçimin ilk turundan önce (20 Haziran'daki) 30 tane böyle ilan konuldu. Site kuralları ve Polonya yasalarına aykırı oldukları için kaldırıldılar. İkinci tur öncesinde de bu tür ilanlar konuluyor, ama ne kadar olduğunu söyleyemem. Bugün de böyle bir ilanı kaldırdık" diye konuştu.

Tryzubiak bazı kullanıcıların başka şeyler satmaya çalışırken yanında oylarını ücretsiz olarak vermek istediklerini de söyledi.

Pazar günü yapılacak olan seçimlerde iki aday yarışıyor. Adaylardan biri iktidar partisinden Bronislaw Komorowski ve sağcı muhalefet lideri ve nisanda uçak kazasında yaşamını yitiren Lech Kaczynski'nin ikizi Jaroslaw Kaczynski.

Son anketlere göre, az farkla Komorowski önde görünüyor.

İlk turda seçimlere katılım oranı yüzde 45’te kalmıştı.

(soL-Dış Haberler)