ÖSO ana üssü Hatay’dan Şam’a taşımışmış!

ÖSO’nun resmi sitesinde yer alan “Ana üs Hatay” kısmı değiştirildi. Sitede üs olarak Hatay yerine Damascus (Şam) gösterildi. Merkezini Şam’a “taşıyan” ÖSO, sitede irtibat hattı olarak gösterdiği Türkiye’den bir GSM operatörüne ait olan numarayı ise değiştirmedi.

Özgür Suriye Ordusu resmi internet sitesindeki iletişim bilgilerini değiştirdi. Sitede ana üs olarak gösterilen Hatay’ın yerine Damascus (Şam) yazıldı. Dün gelen tepkiler üzerine sitedeki adres bilgilerini değiştirdiği tahmin edilen ÖSO’nun verdiği irtibat numarası ise aynı kaldı. Merkezini Şam’a “taşıyan” ÖSO Türkiye’den aynı GSM numarasını kullanmaya devam etti.

Üssü taşımışlar, numara aynı kalmış
Özgür Suriye Ordusu’nun resmi internet sitesinde yer alan adres bilgilerinde ana üs “Hatay” olarak gösteriliyordu. soL’un 1 ay önce duyurduğu bu haber daha dün ana akım medyanın gündemine girebilmişti. ÖSO’nun ana üssü Hatay olarak göstermesi ve Türkiye’deki bir GSM şirketine kayıtlı telefon numarasını iletişim bilgisi olarak vermesi bir hayli tepkilere neden oldu.

ÖSO'nun iletişim bilgilerinde yaptığı değişiklik şu şekilde görüldü:

Metiner saçmaladı
ÖSO’nun ana üssü Hatay olarak göstermesine tepkiler gelmesi üzerine AKP’liler bu olayı yalanlamak zorunda kaldı. CNN Türk’te “Ne oluyor” programına katılan AKP Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in konuya ilişkin sorusu üzerine hayli gülünç yanıtlar verdi.

Fotokopi, virüs, kepazelik… Montaj bu!
Metiner, “Özgür Suriye Ordusu'nun ana üs olarak Hatay'ı göstermesi sanal alemde yapılan bir şey. İnternetten bir fotokopi çıkarıyorsunuz. Gerçekmiş gibi gösteriyorsunuz. Oda TV Davası'nda bilgisayarlara virüslerin geldiğini kabul eden CHP, bunu neden kabul etmiyor? Özgür Suriye Ordusu'nun resmi sitesine Hatay - Türkiye virüsle eklenmiş olabilir. CHP gibi bir partiye yakışıyor mu? Doğru değil bu, kepazelik" ifadelerini kullandı.

ÖSO Şam’daysa Hatay’dakiler kim?
ÖSO’nun ana üssü Hatay yerine Şam olarak göstermesi ise inandırıcılıktan hayli uzak kalıyor. ÖSO’cuların Erdoğan’a binbir teşekkürler ederek başladıkları konuşmalarda Hatay’da kamplarda eğitim aldıklarını, gündüz Suriye tarafına geçip savaştıklarını akşam Hatay’a geri döndüklerini aktardıkları biliniyor. Diğer gelişmeleri de göz önüne alırsak Hatay’ı üs olarak kullanan ÖSO’nun Şam’a taşındığını iddia etmesi “Hadi oradan” dedirtiyor.

(soL – Haber Merkezi)