‘Obama’ya yılan oynatıcısı ödülü yakışır’

NATO’yu Afganistan’da soykırım suçu işleyen “askeri mafya” olarak niteleyen Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro, ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilme tarihinin ertelenebileceğini söyleyen ABD Başkanı Obama’ya “tarihin en büyük yılan oynatıcısı ödülü” verilmesi gerektiğini yazdı.

Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro, NATO’yu Afganistan’da soykırım suçu işleyen “askeri mafya” olarak nitelendirdiği son yazısında, 2014'te kontrolü Afgan güçlerine bırakacağını iddia eden örgütün, yenildiği için kontrolü Afgan direnişçilere devretmek zorunda kalacağını belirtti.

Fidel, "NATO: Dünya Polis Gücü" başlıklı yazısında, ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilme tarihinin ertelenebileceğini söyleyen ABD Başkanı Barack Obama’ya Nobel Barış Ödülü’nün ardından, “tarihin en büyük yılan oynatıcısı ödülü” verilmesi gerektiğini yazdı.

NATO’nun 2. Dünya Savaşı sonrasında aşırı sağcılar ve yeni faşist güçler tarafından kurulduğunu kaydeden Fidel, Lizbon’daki NATO Zirvesi’nde yoksulluk ve az gelişmişlikten etkilenen, gıda, barınma, sağlık, eğitim ve iş olanaklarından yoksun milyarlarca kişiye umut olabilecek tek bir söz edilmediğini vurguladı.

SSCB’nin dağılmasının ardından NATO’nun nükleer üslerini Avrupa'dan Asya'ya Rusya'nın kalbine yerleştirdiğini hatırlatan Fidel, bu yeni askeri tesislerin Rusya’nın yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti'ni ve diğer Asya ülkelerini de etkileyebileceğine dikkat çekti. ABD’nin dev medyası sayesinde dünya kamuoyunu yanıltmayı amaçladığını kaydeden Fidel, ABD ve Rusya’nın nisanda imzaladığı nükleer silahları azaltma anlaşmasına rağmen Avrupa ve İsrail'deki nükleer silahlardan ya da ABD'nin daha fazla bütçe ayırdığı silahlardan kimsenin bahsetmediğini vurguladı.

(soL –Dış Haberler)