Luhansk kendi bankacılık sistemini kuruyor

Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Luhansk Halk Cumuriyeti, kendi bankacılık sistemini oluşturacağını açıkladı.

(soL - Dış Haberler) Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmiş bulunan Luhansk Halk Cumhuriyeti (LHC) yetkilileri, kendi bankacılık sistemlerini hayata geçirmek için adım attıklarını duyurdu. LHC Parlamento sözcüsü Aleksey Karyakin, “yeni bir bankacılık sistemi yaratacağız. Eski banka kartları artık geçerli olmayacak,” açıklamasında bulundu.

LHC yetkilileri, ilk etapta kullanıma sokacakları yeni banka kartlarıyla yalnızca maaşların dolaşımını sağlayacaklarını belirtiyorlar. LCH Başbakanı Gennadi Tsipkalov, ciddi ekonomik problemler yaşadıklarını ve sosyal ödenekleri bu nedenle kısmen aksatmak durumunda kaldıklarını, yaşantıyı normale döndürebilmek için 2-3 yıllık bir süreye gereksinim duyduklarını kaydetti.

LHC yetkilileri, ayrıca nüfusun yoksul kesimlerinin ücret ödemeden sağlık hizmeti alabilecekleri, daha ucuza toplu taşımadan yararlanabilecekleri ve ucuza gıda maddelerine erişebilecekleri bir kartı da kullanıma sokma kararı almış durumda.