Libya'da silahlı bir grubun karargahına operasyon düzenlendi

Libya'nın Bingazi kentinde, polis, asker ve eylemcilerin, Ensar el-Şeriat isimli İslamcı örgütün üssüne girerek çatıştıkları belirtildi. İddiaya göre İslamcı militanlar üssü terk etmek zorunda kaldılar.

Libya'da bir süredir yeni hükümetin de gündeminde yer alan ve ABD büyükelçisinin öldürülmesinin ardından neden olduğu karışıklık daha iyi anlaşılan merkezi otoriteden bağımsız silahlı gruplarla polis, asker ve hükümet yanlısı göstericiler arasında çatışma çıktı.

Büyükelçiye saldırı olayının arkasında olduğu iddia edilen Ensar el-Şeriat isimli örgütün Bingazi'deki üssüne giren polis, asker ve göstericilerin İslamcı militanlarla çatıştığı ve çatışmanın neticesinde militanların üssü terk ettiği iddia edildi. Çatışmada 30 kişi yaralandı.

El Cezire'nin haberine göre, üssü giren eylemciler "Yeter artık El Kaide" sloganları attılar.

Bu üsten çıktıktan sonra da devam eden eylemciler, bundan sonra Rafallah Sehati isimli Savunma Bakanlığı'na bağlı resmi bir tugaya da saldırdılar. Burada çıkan çatışmanın sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Libya Genelkurmay Başkanı, saldırıların arkasında "Kaddafi yanlılarının" olduğunu iddia ederken, yaralılar bu iddiayı redderek, "hükümetin ve onun silahlı güçlerinin Kaddafi günlerini hatırlatan bir şiddet uyguladıklarını" söylediler.

(soL - Dış Haberler)