Kobanê'ye IŞİD saldırısı sürüyor

Rojava bölgesindeki Kobane kentinde, üç gün önce başlayan IŞİD saldırısı sürüyor. YPG Kobane çevresindeki bazı köyleri kurtarırken, 16 köyün IŞİD'in eline geçtiği, şehir merkezine füze atıldığı iddiaları var.

(soL - Haber Merkezi) Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin özerk yönetim ilan ettiği Rojava'da, Türkiye sınırındaki Kobane'ye yönelik 3 gündür yoğun Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısı devam ediyor.

Özellikle batı ve güneyden saldıran IŞİD'in, bölgede bir miktar ilerleme kaydettiği iddia edildi. Reuters'in geçtiği habere göre IŞİD, Kobane'deki 16 köyü ele geçirdi ve çok sayıda sivili rehin aldı. Öte yandan YPG'nin bazı ÖSO gruplarıyla birlikte kurduğu "Burkan el-Fırat" birliğinin, Tel Abyad'ın batısında bazı köyleri IŞİD'den geri aldığı belirtiliyor. YPG'nin Tel Abyad ve Kobane'de bazı köyleri güvenlik nedeniyle boşalttığı açıklandı.

ANF'nin haberine göre, bu sabah saat 08.30 dolaylarında kent merkezine IŞİD tarafından Grad füzeleri ile saldırı düzenlendi. Kent merkezine isabet eden 3 füze küçük çaplı hasara neden olurken can kaybı yaşanmadı. Çatışma seslerinin Suruç'a kadar ulaştığı belirtiliyor.

Tel Abyad'daki yerel kaynaklar ise, IŞİD'e Türkiye sınırından çok sayıda mühimmat ve silah desteğinin ulaştırıldığını iddia ediyorlar.