Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası: İmamın Ordusuna karşı koyacağız!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve UBP Hükümeti’ni kara çarşaflarla protesto etti.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, AKP’nin Türkiye’de hükümet olması ile gericileştirme politikaları yürütüldüğüne dikkat çekti.

KTÖS’ün elçilik önünde yaptığı basın açıklamasının tam metni şöyle:

"İMAMIN ORDUSUNA KARŞI KOYACAĞIZ!

Kıbrıslı Türkler’in kimliğinin, kültürünün asimile edilmesine yönelik sürdürülen politikalar AKP’nin Türkiye’de hükümet olması ile hız kazanmıştır.

Adamızın kuzeyindeki yerli işbirlikçileri kullanan AKP hükümeti dayatma paketlerle artık açık açık adanın kuzeyini Türkiye’ye bağlayacağını ilan etmiştir.

Özelde eğitim alanında yaşadığımız sorunlar, bu dayatmaların sonucudur. Adamızın kuzeyine sistematik olarak nüfus aktarılması eğitimdeki öğretmen ve altyapı eksikliğinin ana nedenidir. Adamızın kuzeyindeki büfus bilinmediğinden ne eğitim ne sağlık ne de sosyal yaşam planlanabilmektedir. Dayatılan ders programları ile kültürel asimilasyon yapılmakta, sunni İslam dayatması ile toplumun inançları siyaseten kullanılmak istenmektedir. Son olarak kılık kıyafeti bahane edilerek öğrenciler de öğretmenler üzerinden politika yapılarak, türbanın okullara girmesine zemin yaratılmaya çalışılmaktadır.

Yasakçı zihniyet, işbirlikçi UBP’nin partizanlığı ile bütünleşince toplumu tam bir abluka ile karşı karşıya bırakmıştır. Özellikle elçi rolündeki TC’nin valisi Halil İbrahim Akça, Fetullah Gülen tarikatının adamızın kuzeyindeki misyonerlik faaliyetlerini yürütmektedir. Verdiği talimatlarla eğitim bakanlığını Fetullah Gülen’in acentası haline getirmiştir. Tarikat öğretiminin önünde en büyük engel olarak gördüğü öğretmenlere dönük olarak “öğretmen düşmanlığı” yapmaktadır. Kıbrıs Türk toplumunun kimliğini, kültürünü, inançlarını ve sosyal yapısı değiştirmeye yönelik tüm saldırılara karşı durmaya devam edeceğiz. Eğitim Bakanlığı’nı bu konuda uyarmak ve entegrasyon, asimilasyon politikalarına karşı çıkmak için ortaya koyduğumuz eylem ve grevlerimizin Sendikal Platform’un eylemleri ile bütünleştiriyoruz.

Kıbrıs Türk toplumuna dayatılan gerici, ırkçı ve yobazlığı reddediyor, Kıbrıslı Türkler’i aşağılamayı alışkanlık haline getiren TC elçisi ve yetkililerini protesto ediyoruz.

(soL - Haber Merkezi)