KCK'den Eşrefiye açıklaması: 'Askeri destek sunmak zorunda kalabiliriz'

Eşrefiye’de yaşanan çatışmalar ve ölümlerin ardından bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Suriye muhalefeti içindeki grupları Kürt halkına saldırmama konusunda uyardı.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı Halep’in Eşrefiye Mahallesinde yaşanan saldırının ardından Suriye muhalefeti içindeki grupları Türkiye’ye güvenerek Kürt halkıyla çatışmamaları konusunda uyardı. Açıklamada, saldırıların devam etmesi durumunda KCK’nin "Batı Kürdistan halkına sahip çıkarak askeri destek sunabileceği" ifade edildi.

ANF’nin haberine göre, saldırılarda 30 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu saldırgan gruplar Kürt halkına karşı saldırılarını durdurmalıdırlar. Türk devletinin desteğine güvenip Kürt halkının katili olmamalıdırlar. Eğer bu saldırılarında ısrar ederlerse Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak bizlerin, Batı Kürdistan’daki halkımıza sahip çıkmak ve askeri destek sunmak zorunda kalacağımızı bilmelidirler. Halkımızın ve hareketimizin böyle bir tavır alması durumunda kendilerinin ciddi bir biçimde zorlanacakları çok açıktır. Biz böyle bir kararı almak ve Suriye’de gelişen sürece karışmak istemiyoruz. Halkımız da kendi güvenliği için Suriye’de sürdürdüğü tutumu devam ettirmek istiyor ve kimseyle çatışmak istemiyor. Bu durumda hiç kimse Türk devletinin oyununa gelmemeli ve Kürt halkıyla çatışmamalıdır. Tersine Kürt halkının meşru haklarının kabul edilmesi temelinde birlik olmayı hedeflemelidirler. Tüm Suriye halklarının çıkarlarına hizmet edecek olan doğru politika budur.”

Bir çatışma da Efrin’de çıktı
Bu arada ANF’nin haberine göre, Efrin’de Türkiye destekli silahlı bir grup Kürtlere yönelik bir saldırıda daha bulundu. Türkiye ile bağlantılı olduğu ileri sürülen ‘Emmar Dadixi’ adlı grubun Ezidi köyüne saldırdığı ifade edilirken, YPG ile silahlı grup arasında çatışma çıktığı ifade edildi.