İsveç’te İsrail karşıtı gösteri sonrası olaylar çıktı

İsveç’te İsrail’le İsveç arasındaki bir tenis karşılaşmasının olduğu alana girip maçı durdurmak isteyen göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

soL (DIŞ HABERLER) İsveç'te İsrail ve İsveçli sporcular arasındaki bir tenis maçı, Malmö'de gösterilere sebep oldu. Kent meydanında maçın yapılmaması için düzenlenen gösterinin ardından bazı eylemciler, maçın oynandığı korta yöneldiler. Göstericilerle polis arasında çıkan çatışma saatlerce devam etti.

Davis Kupası kapsamındaki tenis maçı için İsveç yetkilileri, güvenliği sağlayamayacakları gerekçesiyle maçın 300 seçilmiş izleyiciyle oynanmasına karar vermişti.

Binlerce kişinin katıldığı İsrail'i boykot ve maçı engelleme gösterisinin ardından maç alanına gelen eylemciler, polis barikatını geçmeye çalıştılar. İsveç polisi, şiddetli çatışmalar sırasında yüzün üzerindeki göstericiyi durdurduğunu, 8'ini gözaltına aldığını bildirdi.

İsveç'in üçüncü büyük kenti olan Malmö'de göçmen nüfus oldukça yoğun. İsveç'in birçok kentinde, İsrail'in Gazze saldırısından bu yana güçlü Filistin'le dayanışma eylemleri düzenlenmiş, bazı yerlerde İsrail yanlısı kişilerle Filistin destekçileri arasında çatışmalar çıkmıştı.