İstanbullu bu defa da Obama’dan çekecek!

İstanbul Papa 16. Benedict ve Kraliçe Elizabeth’in gelişinde alınan önlemler nedeniyle yaşadığı çileyi bu defa da Obama ile yaşayacak.

soL (HABER MERKEZİ) Medeniyetler ittifakı toplantısı için Pazartesi günü İstanbul'a gelecek ABD Başkanı Barack Obama'yı kentte 4 bin polisin koruyacağı açıklanırken, İstanbul'un hafta başı gündemi yine kilitlenen trafik olacak.

Obama'nın akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na ineceği kaydedilirken, Medeniyetler İttifakı toplantısı nedeniyle görev alacak 10 bin polisin 4 bini Obama'nın peşinde koşacak. ABD Başkanı'nın güzergahı boyunca her 50 metrede bir polis konuşlandırılacağı belirtilirken, Obama havalimanına inmesinin ardından, konvoyuyla sahil yolunu takip ederek Beşiktaş'taki Conrad Oteli'ne gelecek. CIA ajanları ve bomba uzman ekiplerinin Obama'nın kalacağı Conrad Oteli'nde bomba araması da yapacağı belirtiliyor. Conrad Oteli'nde çeşitli dini liderlerle biraraya gelecek olan Obama, ertesi gün yapacağı müze ve cami ziyaretlerinin ardından öğle saatlerinde İstanbul'dan ayrılacak.

İstanbul polisinin ilk kez Papa 16. Benedict İstanbul'a geldiğinde uygulanan önlemleri Obama'nın gelişinde de tekrarlayacağı ifade edilirken, özellikle Pazartesi öğle sonrası saatlerden Obama'nın kentte ayrılmasına kadar, İstanbul'da trafiğin kilitlenme yaşayacağı kaydediliyor.

Daha önce 2006 yılının Kasım ayında Papa 16. Benedict'in İstanbul'a gelişinde alınan önlemler nedeniyle, trafik İstanbulluları çileden çıkarmış, vatandaşlar yaşananlara tepki göstermişti. Aynı şekilde geçtiğimiz yıl Nisan ayında İngiltere Kraliçesi Elizabeth'de İstanbul'a geldiğinde trafik Kraliçenin güzergahlarında kilitlenmiş, birçok vatandaş alınan önlemler nedeniyle mağdur olmuştu.