İsrailli barışseverler: 'Sizin savaşınızda ölmeye hazır değiliz'

İsrailli savaş karşıtları, İsrail'in İran saldırısını daha yüksek sesle dile getirmeye başlamasının ardından Tel Aviv sokaklarını barış afişleriyle donattı. “Sizin savaşınızda ölmeye hazır değiliz” sloganını taşıyan afişlerde çeşitli yaş gruplarından İranlılar ve İsrailliler birlikte poz verdi.

İsrail’in nükleer bomba geliştirdiğini iddia ettiği İran’a karşı savaş hazırlıklarına ve propagandaya hız vermesi İsrailli barışseverleri harekete geçirdi. Bu yıl Facebook üzerinden örgütlenen ve hızla yayılan “Ülkenizi asla bombalamayacağız - Sizi seviyoruz” kampanyasının başarısı üzerine Almanya’nın Münih kentinde buluşan İsrail ve İranlı barış aktivistleri yeni bir ortak eylem hazırladı.

Tel Aviv sokakları İranlıların ve İsraillilerin birlikte çektirdiği fotoğraflarla donatılırken, İsrailli grafik sanatçısı Ronny Edry ve eşi Michal Tamir’in başlattığı kampanya daha güçlü bir slogan yarattı: “Sizin savaşınızda ölmeye hazır değiliz”.

Ortadoğulu kullanıcıların profillerinde hızla yayılan kampanya için Edry “Bu savaşın siyasetçilere ait olduğunu halkların savaşı olmadığını ‘sizin’ diyerek vurguladık” dedi.

Kampanyanın internet sitesinde de şu ifadeler yer alıyor:

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinden savaşın sesi daha güçlü çıkmaya başladı.
Birkez daha bu savaşa güçlü ve net bir şekilde HAYIR diyoruz
İran halkına sesleniyoruz: Sizi seviyoruz

Aralarında hukukçular ve akademisyenlerin de bulunduğu 500’den fazla kişi, İsrailli pilotlardan emir almaları durumunda İran’ı hedef almaya “hayır” demelerini isteyen açık mektubun altına imza atmıştı.

(soL-Dış Haberler)