İsrail Suriyeli “mülteciler” için hastane açıyor

İsrail Ordusu'nun Suriye'deki “mülteciler” için sahra hastanesi kuracağı bildirildi.

İsrail Kanal-10 televizyonunda da yayımlanan habere göre, İsrail Ordusu'nun İsrail sınırına yakın Golan Tepeleri'ne sahra hastanesi kuracağı bildirildi. Hafta sonu Suriye Ordusu ile muhalifler arasında çıkan çatışmada yaralanan 7 militanın bir İsrail hastanesinde tedavi altına alındığı ifade edilmişti.

Times of Israel'in aktardığı habere göre, sınırdaki çatışmalarda yaralanan Suriyeli “mültecilere” tıbbi yardım sağlamak için kurulacağı öne sürülen hastanenin yerinin Golan Tepeleri merkezinde ya da Kunaytra sınır kapısı yakınlarında olabileceği ifade edildi.

Hastanenin nerede, ne zaman ve büyüklüğü konusunda bilgi verilmezken, İsrail Ordusu sözcülüğü iddialar konusunda açıklama yapamayacağını söyledi.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, pazar günü haftalık kabine toplantısında yaptığı açıklamada “özel durumlar” hariç Suriyeli mültecilere kesinlikle sınırlarını açmayacaklarını söylemişti.

Hastanenin mülteciler için açılacağı söylense de burada, Türkiye'deki mülteciler için kurulan hastanelerdekine benzer bir durumun yaşanacağını tahmin etmek zor değil.
(soL- Dış Haberler)