‘İsrail’in hedefi seçimler’

İsrail’in Hizbullah’ı karalamaya yönelik bir kampanya başlattığını söyleyen İran, hedefin seçimlerde Hizbullah’ı geriletmek olduğunu açıkladı.

soL (DIŞ HABERLER) İran Parlamento Sözcüsü Ali Laricani, İsrail'in yaklaşmakta olan Lübnan seçimleri öncesinde Hizbullah'ı karalamaya çalıştığını söyledi.

Mısır'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği tutuklamaları eleştiren Laricani, bunun "İsrail tarafından öncülüğü yapılan" bir çaba olduğunu ve "artık miadının dolduğunu" söyledi

Mısır, "ülkede iç karışıklık çıkarmayı amaçladıkları" gerekçesiyle, Filistin'e yardım edilmesi talebinde bulunan 49 kişiyi tutuklamış, Filistinli direniş örgütlerini de "Mısır'a yönelik saldırı planları yapmak"la itham etmişti.

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, suçlamaları tümden reddetti. Hizbullah'ın "ne Mısır'da, ne de dünyanın herhangi bir yerinde saldırı planı olduğunu" söyleyen Nasrallah, tutuklananların en az bir tanesinin Hizbullah üyesi olduğunu belirtti.

Mısır, Hizbullah'ı "Şii ajanı" olarak tanımlıyor ve Ortadoğu'da Şii ideolojisini yaymaya çalışmakla suçluyor.

Mısır'ın İsrail yanlısı tavrını eleştiren Hizbullah, Refah sınır kapısının açılmasını ve yardım organizasyonlarına izin verilerek Gazze'deki insanlık dramının son bulmasını istiyor.